Geen één dag hetzelfde voor de monteurs van Widontec

Geen één dag is hetzelfde. Dat geldt eigenlijk wel voor alle werknemers van Widontec maar zo gevarieerd als bij onze allround monteurs, kom je het niet vaak tegen. Omdat Widontec in verschillende branches actief is, staan onze allround monteurs de ene dag in de werkplaats aan een festival reiniger te werken en de dag erna bij een machine die palen van 30 meter de grond in trilt.

De klanten van Widontec kunnen niet altijd naar de werkplaats komen. Daarom zijn de monteurs van Widontec ook vaak op pad. Bijvoorbeeld om een nieuw trilblok in een funderingsmachine te bouwen, schade aan een festival reiniger te herstellen of een veldspuit in bedrijf te stellen.

Het leukste aan hun baan? Daar hoeven de monteurs niet lang over na te denken. “De afwisseling! En dan niet alleen de verschillende technieken en producten die we tegenkomen, maar ook de verschillende mensen die we ontmoeten en plaatsen waar we komen. Festival terreinen, bouwplaatsen en het boerenland. Dit komt doordat Widontec in verschillende branches actief is. Zo leren we erg veel op verschillende gebieden.” Iets waar de monteurs hun hele loopbaan de vruchten nog van plukken.

Naast onderhoud op locatie, storingen verhelpen en noodreparaties zit er nog een ander leuk aspect aan het werk van de monteurs. Omdat Widontec een bedrijf is met korte lijntjes, worden ideeën snel uitgewerkt. “Zo hebben we gisteren met een groep monteurs een spuitkar opgebouwd en zijn we vandaag de kar aan het testen in een tuinbouwkas. Je ziet gelijk of het werkt wat we bedacht hebben en denkt na over hoe het nog beter kan.”       

Uiteraard zitten er ook minder mooie kanten aan de baan. “Zo weten we niet altijd hoe laat we weer thuis zijn. Maar gelukkig hebben we een goede planningsafdeling die met onze wensen rekening houdt en tijdig aangeeft naar welke klus we gaan”

Wil je ook bij Widontec werken aan de mooiste voertuigen? Solliciteer dan op één van onze mooie vacatures.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then