Een stage van concept tot product

Wat is er nou leuker dan een stage opdracht waarbij je het product van concept-fase tot prototype compleet begeleidt? Zo’n stage kun je hebben bij Widontec. En het allermooiste: Het systeem gaat ook echt gebruikt worden.

Voor zijn stage in het 3e jaar van zijn opleiding werktuigbouwkunde aan de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch is onze stagiair bij ons aan de slag gegaan. Hij kreeg de volgende opdrachten: Bedenk een manier waarop een aardbeienplant-productieveld snel en efficiënt gevuld kan worden met aardbeienplant-trays en ontwikkel een systeem dat daarvoor gebruikt kan worden. 

Een zeer gevarieerde stage dus waarbij de stagiair op allerlei werktuigbouwkundige vlakken zijn expertise in kon zetten en kon uitbreiden. Concepten bedenken, sterkteberekeningen, FEM analyses en detail ontwerpen maken. Met hulp van de ervaren constructeurs bij Widontec kon de stagiair grote stappen maken: “Vooral op gebied van FEM analyses heb ik veel geleerd. Toen ik eraan begon vond ik het erg moeilijk maar na uitleg kwam ik erachter hoe nuttig en leuk het eigenlijk is om dit te doen. Dit kwam vooral omdat ik in de praktijk leerde hoe ik de data moest analyseren.” 

Maar het mooie van de stage was dat het niet bleef bij deze activiteiten. De stagiair kon ook zelf een testopstelling maken om in een kas te testen of zijn systeem goed werkte. En dat deed het! Het systeem gaat nu daadwerkelijk gebruikt worden in een aardbeien trayveld. Voor ede leerling een mooie en leerzame ervaring, voor Widontec een nuttig onderdeel van het nieuwe systeem om aardbeiplanten in trays op te kweken. 

De stagiair gaat nu verder met zijn opleiding en blijft één dag in de week werken bij Widontec. Zo kan hij nog meer leren en blijft hij betrokken bij het project.

Wil je ook een leuke en uitdagende stage waarbij je veel leert? Stuur dan je CV en korte motivatie  ter attentie van Clement Stoof, naar info@widontec.nl. Je kunt ook bij Clement terecht voor meer informatie over de mogelijkheden via 0413-379180.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then