Winteronderhoud bij Widontec

Beter voorkomen dan genezen

Waarom de klanten van Widontec in het hoogseizoen vol vertrouwen met hun spuit op pad kunnen gaan? Reinder van der Wal, Service Coördinator bij Widontec weet het. “Als er goed periodiek onderhoud wordt verricht aan de machine is de kans dat een machine stil komt te staan een stuk kleiner.” En wanneer kan dat beter dan op het moment dat de spuit niet gebruikt wordt? In de winter.

Voorkomen is beter dan genezen

Met veel passie haasten de monteurs van Widontec zich naar een spoedreparatie als de situatie daarom vraagt. Niemand wil immers stilvallen op het moment dat hij wil gaan spuiten en zeker niet als schimmels of luizen zijn gewas aantasten. Maar voorkomen is beter dan genezen. Tijdens het winteronderhoud van een veldspuit wordt de werking van de gehele machine gecontroleerd. Van het bandendrukwisselsysteem tot de spuitfuncties. Daarnaast worden filters en slijtonderdelen vervangen. Vaak wordt met de eindklant overlegd welke onderdelen uiteindelijk vervangen moeten worden. Zo kan de spuit er weer een jaar tegenaan!

De monteurs bij Widontec werken vanuit een ruime, geavanceerde werkplaats. Er is een uitgebreide voorraad onderdelen voor aandrijftechniek, hydrauliek en specifieke componenten voor veldspuittechniek. Zo kun je vertrouwen op een optimale ondersteuning door de goed opgeleide servicemonteurs. Dit houdt jouw machine in topconditie.

Keuring van de veldspuiten

Naast het onderhoud worden de spuiten ook om de 2 of 3 jaar opnieuw gekeurd. Deze SKL keuring van veldspuiten is sinds 1997 verplicht voor alle veldspuiten. Tijdens deze keuring worden de spuiten gekeurd op een goede werking, veiligheid en het voldoen aan de milieu eisen. Widontec is erkend SKL keurstation voor boomgaardspuiten, onkruidspuiten, motorvatspuiten en vernevelapparatuur. Voor meer informatie over het winteronderhoud of de periodieke keuring kunt u contact opnemen met de service afdeling van Widontec.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then