Engineering

 

Het pad van idee naar werkelijkheid

Widontec engineering vertaalt het idee, uw doelstelling naar een kwalitatief, betrouwbaar en efficiënt product. Vaak weten onze opdrachtgevers waaraan een nieuwe machine moet voldoen, de specifieke kenmerken en werking principes. Echter het toepassen van de verschillende technische elementen en het samenvoegen tot een goed realiseerbaar ontwerp en product willen ze graag overlaten aan specialisten.

Design en Construct Principe

Widontec past vaak het Design en Construct principe toe. Kortom Widontec ontwerpt niet alleen de machine maar bouwt deze dan ook. Onze opdrachtgevers hebben op deze manier een aanspreekpunt met heldere en duidelijk afspraken.

Help, ik wil graag een machine naar mijn wensen en ideeën!

Ondernemers weten vaak goed waar ze hun eigen productieprocessen kunnen verbeteren of vernieuwen. Maar bij wie kan ik terecht en wat gaat zoiets eigenlijk kosten? Widontec kan je daarmee verder helpen vanaf het idee en realisatie tot aan service en onderhoud.

Grote projecten worden opgedeeld in fases, in samenspraak met de opdrachtgever. In de eerste fase worden veel handmatige modelschetsen en technische principes opgesteld waarmee duidelijk moet worden of het wel technisch haalbaar is. Daarna worden de technische knelpunten specifiek bekeken en gezocht naar oplossingen. In de navolgende fases worden de ontwerpen in detail uitgewerkt voor productie.

Stop or go!

De fasering in het project geeft aan of dat we samen nog wel op de goede weg zitten. Feitelijk is dit de basis om de beoogde doelstellingen te behalen. Maar het zou kunnen dat de technische haalbaarheid niet mogelijk is binnen de beoogde doelstellingen of budgetten. Na elke fasering wordt dan samen met de opdrachtgever overlegd en besloten met een stop or go!

Driedimensionaal ontwerpen (3D)

Het ontwerp moet helder zijn voor zowel de technische mensen als de opdrachtgever, voor nu maar zeker voor de toekomst. Met professionele ontwerpsoftware kunnen wij de kleinste details in kaart brengen. Alle bewegingen kunnen worden gesimuleerd en worden gecontroleerd op hun werking. Belangrijke constructiedelen zijn onderhevig aan sterkteberekeningen, FEM analyses en levensduurberekeningen. Door deze manier van werken wordt het produceren van uw machine een formaliteit.

Presentatie

Bij een investering wil je graag weten of je aan alle details hebt gedacht. Zo zetten wij bijvoorbeeld uw nieuwe machine virtueel in uw bedrijfsgebouw of op uw productieplaats. Vooraf weten of uw productie routing klopt en of de technische aansluitpunten op de goede plaats zitten.

Produceren en aftersales

Zoals gezegd moet produceren een formaliteit zijn. Echter de kwaliteit wordt bepaald door een goed doordacht ontwerp maar zeker door de juiste manier van montage en testen door onze vakkundige en ervaren technische medewerkers!

Afhankelijk van de wensen van onze opdrachtgever verzorgen wij ook de handleiding en reparatie- of montage handleidingen.

Widontec: uw technische partner

U wilt graag doen waar u zelf goed in bent, dat doen wij ook! Daarin bepaalt u waar wij voor moeten staan. Dat kan zijn dat wij uw eigen machinepark onderhouden en eventueel aanpassen of vernieuwen. Of u houdt zich enkel bezig met commerciële verkoop van uw eigen machinelijn onder private label maar u laat ontwikkeling en mogelijk productie tot aan aftersales over aan technische specialisten…. Samenwerking met Widontec als technisch partner!

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then